Banner met logo Ieberenhoeve
BuitenritWorkshopWorkshopLunchBuitenrijden in het mooie bos

 

 

Instructie en Buitenritten


Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Paardentoerisme Drenthe Logo VPD
BuitenrijdenMennen

Instructie

De paardrijlessen zijn vooral bedoeld om te leren samenwerken met het paard op een ontspannen wijze waarbij vertrouwen en een goede communicatie voorop staat. U krijgt meer inzicht in de natuur van het paard. Hoe denkt het paard, wat is zijn karkter (horsenality) hoe reageert het paard en waarop, hoe leert het paard, enz. Door middel van grondwerk leert u te communiceren met uw paard en begrijpt u beter wat uw houding ten opzichte van het paard doet.
Daarnaast is de houding en zit een belangrijk onderdeel in de lessen. U leert uw paard te leiden zonder constante hoge druk op het bit te gebruiken maar met lichte ondersteunende teugelhulpen waarbij uw houding en zit het meeste moeten doen.
In de lessen wordt veel aandacht besteed aan het rechtrichten van het paard en het verplaatsen van het gewicht van de voorhand naar de achterhand.
Ook mensen die bitloos rijden of bitloos willen gaan rijden kunnen hierin begeleid worden.

Buitenritten
Wij verzorgen buitenritten met eigen paard voor kleine groepen in de schitterende omgeving van Schoonloo. Inclusief gids en lunch. Er zijn diverse routes mogelijk van 1 uur tot 6 uur.

Diverse Workshops
Voor groepen vanaf 8 personen verzorgen wij workshops om kennis te maken met paarden. Deze workshop is geschikt voor bedrijfsuitjes en teambuilding. Je hoeft als deelnemer geen kennis te hebben van paarden.

Ook verzorgen wij workshops voor beginnende ruiters of paardeneigenaren die meer willen weten over de verzorging en het omgaan met paarden. Wij hanteren daarbij de filosofie dat het paard een sociaal kuddedier is en dus ook op deze manier gehouden dient te worden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

voeten