Banner met logo Ieberenhoeve
Bouw paardenstallingInloopstalinloopstalKerst en sneeuwIeberenhoeveGastpaarden

 

 

Pensionstal "Het blije paard"


In 2008 is ook de paardenstal met de inloopstal nieuw gebouwd. Deze schuur heeft 4 losse boxen met een eigen buitendeur en binnendeur. De buitendeuren komen uit op een paddock. Deze boxen gebruiken wij voor de tijdelijke pensionpaarden. In de inloopstal staan 10 paarden in een groep. Via de inloopstal kunnen de paarden naar de paddock en weilanden. Daarnaast is er nog een kapschuur waar 2 boxen in gevestigd zijn. Deze 2 boxen hebben een wegklapbaar middenstuk zodat deze ook als inloopstal te gebruiken is. Vanuit deze boxen kunnen de paarden de paddock inlopen en naar de wei gaan.

De boxen zijn 3 x 3,5 meter en hebben een eigen uitloop. In de boxen ligt een bodembedekking van stofvrije strokorrels. Dit, in combinatie met goed geventileerde open stallen, biedt voor de paarden met luchtproblemen een uitkomst. De paarden worden door ons geheel verzorgd en als u op vakantie bent geven wij uw paard desgewenst beweging. Ook als uw paard medische verzorging nodig heeft bent u bij ons aan het goede adres.

Aan de permanente klanten bieden wij de mogelijkheid om de paarden in de groepsstal te huisvesten samen met onze eigen paarden. Wij zijn van mening dat ieder (sociaal) paard in een kudde thuis hoort en gezamenlijk met zijn soortgenoten de dag moet doorbrengen. De paarden worden in groepsverband gehouden waarbij zij vanuit de groepsstal zelf kunnen bepalen of ze buiten of binnen willen zijn.
Vanaf april/mei tot en met september staan de paarden 24 uur in de wei. Buiten dit seizoen staan de paarden 's nachts op de paddock waar ze hooi bijgevoerd krijgen. Dit gaat via bakken met een rooster en grote hooinetten waardoor de paarden wat langer met hun hooi doen. Het zg. Slowfeed-systeem. Het voordeel hiervan is dat de paarden langer met eten bezig zijn zonder dat ze teveel krijgen. Het voeropname-patroon is zo veel natuurlijker. De paarden krijgen o.a. daarom standaard ook geen krachtvoer. Wel zien we dat onze paarden steeds ouder worden en hun gebitten overleven. Dat geeft helaas problemen met de voeropname waardoor deze paarden wel bijgevoerd moeten worden.

Natuurlijk gooien we niet alle paarden zomaar bij elkaar. Voor nieuwe paarden is eerst gelegenheid om de kudde op veilige afstand te leren kennen. In de meeste gevallen gaat dit opnemen en leven in de kudde zonder problemen. Zeker als je dit in het groene seizoen doet geeft het eigenlijk geen problemen. Er is dan genoeg ruimte en ze hebben hun aandacht bij de lekkere grassprietjes.

Er is een verlichte rijbak aanwezig en natuurlijk heel veel bos met schitterende uitrijmogelijkheden zowel voor menners als ruiters.

Wilt u uw paard bij ons stallen of wilt u eerst eens bij ons rondkijken? Neem dan contact op via het contactformulier.

voeten