Banner met logo Ieberenhoeve
ReebokGemarkeerde stenenIeberenwandelrouteleeuwenPicknickplaatsGrolloerveenGrafheuvelKamp Westerborkkeienpad

 

Omgeving

plattegrond
Onze boerderij staat aan de rand van het bos. Met aan de ene kant de boswachterij Grolloo en aan de andere kant de boswachterij Schoonloo.

Ieberenplas
Op loopafstand ligt de Ieberenplas waar je bij zomerdag heerlijk kunt zwemmen. Deze plas is voor kinderen zeer veilig. Het zandstrandje loopt langzaam schuin af en de totale diepte in het meer is minder dan 2 meter. Er zijn toiletten aanwezig en er is een kiosk. De kiosk is niet altijd open. Iets verder van de boerderij maar nog steeds dichtbij ligt de zwemplas het Loomeer.

 

ElperstroomgebiedOp loopafstand van de Ieberenhoeve ligt het Elperstroomgebied. Dit is een Natura 2000 gebied. Het Elperstroomgebied ligt in de zuidpunt van het Nationaal Landschap Drentsche Aa.

Tegenover dit gebied bevindt zich het Beekdal Holmers en Halkenbroek . Holmers en Halkenbroek ligt in het midden van de Provincie Drenthe, tussen de plaatsen Amen, Grolloo en Elp. Het is één van de brongebieden van de Drentsche Aa. In 1999 is voor dit beekdal een plan opgesteld dat twee doelen beoogd. Het terug laten keren van zeldzame planten, die slechts gedijen in voedselrijk, zuiver kwelwater (water dat onder druk omhoog komt). Het stuk nieuwe natuur vormt daarnaast een belangrijke schakel in de ecologische hoofdstructuur, bedoeld om planten en dieren in ons land een zoveel mogelijk aaneengesloten gebied te geven om zich te kunnen verspreiden.

Uitkijktoren Holmer HalkenbroekMidden in het gebied waar een fietspad Holmers-Halkenbroek kruist, is een 14 meter hoge uitkijktoren geplaatst naar een opvallend ontwerp. De toren biedt een ruime blik over de nieuwe natuur en de aangrenzende boswachterijen.

 

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?